Wanneer/waarom komt de correctie?

De beurzen vertonen al enige tijd een opwaartse trend en hebben bemoedigend hoge rendementen opgeleverd, vooral sinds het begin van het jaar. Niettemin – of misschien juist daarom – rijst de vraag of een trendommekeer mogelijk is.

Na de zware koersverliezen ten gevolge van de wereldwijde uitbraak van de Coronapandemie vorig jaar, is het optimisme op de financiële markten al lang teruggekeerd. Het aantal vaccinaties neemt toe, in de VS iets sneller dan in Europa. De economische vooruitzichten worden gunstiger, ook dankzij de enorme hulppakketten van de overheid, en de beurzen noteren in de plus. Vooral sinds het begin van het jaar hebben de belangrijkste beurzen een respectabele prestatie neergezet.

Niettemin – of misschien juist daarom – groeit het wantrouwen. Wij krijgen bijna dagelijks de vraag of dit kan blijven duren. En wat moet er gebeuren voor er een correctie komt op de aandelenmarkten. Wat zijn de risicofactoren die op lange termijn in het oog moeten worden gehouden? En zijn er al tekenen van een ommekeer op de markten?

Philipp Vorndran en Thomas Lehr van Flossbach von Storch AG geven de antwoorden in het bijgevoegde document.

20210526 FVSAG - Wanneer-waarom komt de correctie - NL.pdf

PDF - 1004 Kb
Philipp Vorndran
Philipp Vorndran

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.