Prof. Axel Weber adviseert Flossbach von Storch

Uitbreiding van private asset management

Prof. Axel Weber zal in de toekomst optreden als adviseur van de Raad van Bestuur van Flossbach von Storch AG. Met zijn ervaring en internationale expertise zal de voormalige voorzitter van de Duitse Bundesbank helpen bij de verdere ontwikkeling van de in Keulen gevestigde vermogensbeheerder. De focus zal liggen op de uitbreiding van particulier vermogensbeheer.

"Slechts enkele personen in de financiële wereld staan zo hoog aangeschreven als Axel Weber. We zijn ervan overtuigd dat we samen met hem de onderneming opnieuw aanzienlijk vooruit zullen helpen", aldus medeoprichter en lid van de Raad van Bestuur Kurt von Storch.

Axel Weber was tussen 2004 en 2011 voorzitter van de Deutsche Bundesbank. Midden in de financiële en eurocrisis maakte hij naam als pleitbezorger van monetaire stabiliteit. In 2012 stapte hij over naar de UBS Group in Zürich, waar hij voorzitter van de raad van bestuur werd. Hij werkte daar tot april 2022 en was een drijvende kracht achter de strategische herschikking van het bedrijf.

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.