Prijs onroerend goed van Belgische gezinnen stijgt veel trager dan in buurlanden

In 2020 zijn de activaprijzen in de eurozone met +3,9% gestegen. Hoewel de prijzen in het eerste kwartaal van 2020 nog onder druk stonden, herstelden zij zich snel in de daaropvolgende kwartalen onder impuls van het monetaire en begrotingsbeleid. De inflatiepercentages in de landen van de eurozone lopen sterk uiteen.

Uit een recente studie van het Flossbach von Storch Research Institute blijkt dat de inflatie van de activaprijzen in België in 2020 met +3,9% beduidend lager was dan in Duitsland of Nederland. De prijs van onroerend goed dat in handen is van particuliere Belgische huishoudens steeg met +5,7% echter veel minder snel dan in de buurlanden.

De prijs van het Belgische ondernemingsvermogen lag met +1,5% slechts iets hoger dan een jaar eerder. De prijs van de Belgische financiële activa daalde met -0,4%, aangezien de aandelenkoersen -8,0% goedkoper waren dan op het einde van het vorige jaar.

De volledige studie van het Flossbach von Storch Research Institute vindt u in het bijgevoegde document.

20210714 GB FVS_Wealth_price_series_H2-2020.pdf

PDF - 292 Kb

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.