Pandemie verdeelt de Eurozone

De coronapandemie voedt de divergentie in de eurozone. Hoewel de vastgoedprijzen de pandemie tarten, hebben de prijzen voor bedrijfsvermogen in de zuidelijke landen van de eurozone meer te lijden onder de pandemie dan in het noorden, zegt Dr. Philipp Immenkötter van het Flossbach von Storch Research Institute.

De Flossbach von Storch Wealth Price Series meet de prijsontwikkeling van de activa van particuliere huishoudens in de belangrijkste landen van de eurozone (België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje). Het prijsindexcijfer voor de eurozone en voor de afzonderlijke landen wordt berekend als het gewogen gemiddelde van de prijsontwikkeling van onroerende goederen (onroerend goed, bedrijfsvermogen, duurzame consumptiegoederen en verzamelobjecten) en financiële activa (aandelen, obligaties, kasequivalenten en andere financiële activa) die in het bezit zijn van particuliere huishoudens.

Het vermogen van de huishoudens en de respectieve indexgewichten worden samengesteld met behulp van de "Household Finance and Consumption Survey" van de Europese Centrale Bank (2016), waarbij gebruik wordt gemaakt van enquêtegegevens uit het jaar 2014. Bovendien zijn alle prijsreeksen geïndexeerd op hun gemiddelde van het jaar 2014.De bijgevoegde documenten geven nadere informatie over de methodologie en over de indexgewichten. Landenspecifieke gegevens over de activaprijzen kunnen worden gedownload van de website van Flossbach von Storch.

Dr Philipp Immenkötter
Dr Philipp Immenkötter

20201109 FVSAG GB wealth_price_series_h1-2020.pdf

PDF - 281 Kb

20201109 FVSAG wealth_price_series_h1-2020 (1).xlsx

XLSX - 31 Kb

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.