Over corona en de luchtvaartsector

Philipp Vorndran, Chief Strategist bij Flossbach von Storch AG

"Covid-19 werkt als een versneller. Bedrijven en sectoren die al eerder problemen hadden, zijn nu nog kwetsbaarder - omdat het bedrijfsmodel veel geld nodig heeft, omdat de bedrijven kreunen onder hoge pensioenlasten en omdat ze, niet in de laatste plaats precies daardoor, zwaar in de schulden zitten. Dat geldt ook voor de luchtvaartmaatschappijen. De mate waarin zij zullen herstellen van de corona-effecten is helaas moeilijk te voorspellen."

"Naar onze mening moeten beleggers zich eerder richten op bedrijven die een bewezen bedrijfsmodel hebben, robuust groeien, een zuiver gefinancierde balans hebben, wereldwijd gepositioneerd zijn en een eersteklas management hebben. Bedrijven die zelfs grote crises grotendeels ongedeerd kunnen overleven en er sterker uit komen. In de komende maanden zal Covid-19 nog duidelijker laten zien welke bedrijfsmodellen robuust zijn - en welke niet."

"De lage weerstand van veel activa die voorheen als veilig werden beschouwd, zal duidelijk worden in de nasleep van de Coronavirus-crisis. Staatsobligaties, bankdeposito's en spaarrekeningen zullen langzaam maar zeker hun koopkracht verliezen in het tijdperk van financiële repressie dat voor ons ligt. Het zou daarom rampzalig zijn als beleggers de huidige crisis als reden zouden nemen om voorgoed uit beleggingen in reële activa, zoals aandelen, te stappen en zich zonder bescherming bloot te stellen aan het inflatievirus. Een combinatie van intelligente diversificatie en hoogwaardige activa is de meest veelbelovende strategie voor de lange termijn."

Philipp Vorndran
Philipp Vorndran

 

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.