Flossbach von Storch breidt zijn topmanagement verder uit

Dr Tobias Schafföner en Marcus Stollenwerk nieuwe leden van de Raad van Bestuur; Dirk von Velsen treedt terug

Flossbach von Storch AG blijft haar topmanagement uitbreiden. Na de benoeming van Dr. Till Schmidt in de Raad van Bestuur in oktober, zullen Dr. Tobias Schafföner en Marcus Stollenwerk nu ook toetreden tot de Raad van Bestuur op 1 januari 2024. Dirk von Velsen vertrekt tegelijkertijd.

Dr. Tobias Schafföner (37), die ook partner is in het bedrijf, trad in 2012 in dienst bij Flossbach von Storch. Hij staat aan het hoofd van het portefeuillebeheer van de strategiefondsen en het digitale vermogensbeheer Flossbach von Storch ONE.

Marcus Stollenwerk (50) is ook partner van het bedrijf en is sinds 2020 hoofd vermogensbeheer. Hij was eerder verantwoordelijk voor vermogensbeheer in Duitsland bij het Zwitserse UBS.

"Met de toevoeging van Tobias Schafföner en Marcus Stollenwerk aan de Raad van Bestuur creëren we een managementstructuur die duurzaam en toekomstgericht is," zegt voorzitter Klaus Kühn van de Raad van Commissarissen. "De groei van de afgelopen jaren en de toenemende complexiteit vereisen ook dat we de taken over meerdere schouders verdelen," legt Kühn uit.

Dirk von Velsen, die sinds 2008 lid is van de Raad van Bestuur, verlaat het bedrijf op eigen verzoek. "Het waren geweldige, zeer succesvolle en intensieve jaren. Ik wens het bedrijf en al mijn collega's het allerbeste voor de toekomst," zegt von Velsen. ​

"We willen Dirk bedanken voor zijn grote bijdrage aan de groei en het succes van ons bedrijf," zegt oprichter en CEO Kurt von Storch. "Zonder hem zou het bedrijf niet zijn waar het nu is," voegt medeoprichter Bert Flossbach toe.

Dr Tobias Schafföner
Dr Tobias Schafföner
Marcus Stollenwerk
Marcus Stollenwerk

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.