Actief versus passief: obligatiebeleggers opgelet!

De snelle groei van passieve beleggingsoplossingen in de vastrentende sector in de afgelopen jaren doet de vraag rijzen naar het rendement ten opzichte van actieve beleggingsstrategieën.

In deze studie analyseren wij de prestaties van actief beheerde wereldwijde obligatiefondsen over de periode 2010-2020 en vergelijken wij de prestaties van een brede steekproef van fondsen met die van de Bloomberg Barclays Multiverse Index, die is ontworpen om de prestaties van passieve instrumenten weer te geven. ​

Gemiddeld genomen liggen de prestaties van de actieve obligatiebeheerders en die van de index ongeveer op één lijn. Uit de spreiding van de rendementen blijkt echter dat sommige van de opgenomen beheerders erin slagen de index vaak of gedurende vele jaren te verslaan.

Agnieszka Gehringer en Kai Lehman van het Flossbach von Storch Research Institute lichten de studie in detail toe in het bijgevoegde document.

20210412 GB Active versus passive - bond investors beware.pdf

PDF - 363 Kb
Kai Lehmann
Kai Lehmann
Agnieszka Gehringer
Agnieszka Gehringer

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.