Aandelenterugkoop: wanneer procycliciteit duur wordt

De discussie over de voor- en nadelen van aandeleninkoop is zo oud als de methode zelf, zegt Kai Lehmann van het Flossbach von Storch Research Institute.

Zelfs Warren Buffett deed het, de beleggerslegende die in het afgelopen boekjaar aandelen van zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway terugkocht voor het equivalent van bijna 5 miljard dollar.

Meer in het bijgevoegde document.

20200327 GB FvS-RI - Share buybacks.pdf

PDF - 220 Kb

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.