Aandelen en inflatie – het draait allemaal om de rentetarieven

Nominale rente is van doorslaggevend belang

De uitgebreide steunmaatregelen van regeringen en centrale banken in de nasleep van de coronapandemie zouden op middellange tot lange termijn tot hogere inflatiecijfers kunnen leiden. In een dergelijke omgeving worden aandelen als een aantrekkelijke beleggingsklasse beschouwd.

Terecht?

In de bijgevoegde studie wordt de empirische correlatie tussen de ontwikkeling van de aandelenmarkt en de inflatie onderzocht, rekening houdend met het renteniveau. Hiervoor worden de historische beursrendementen binnen verschillende inflatiefasen onderzocht. Aangetoond wordt dat met name de nominale rente van doorslaggevend belang is.

Dr. Kai Lehmann, senior research analyst bij het Flossbach von Storch Research Institute en de auteur van deze interessante studie, is beschikbaar voor een interview.

20200909 FVS Stocks and inflation - GB - NL - FR.docx

DOCX - 13 Kb
Dr Kai Lehmann
Dr Kai Lehmann

Serge Vanbockryck

Senior PR Consultant, Befirm

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Flossbach von Storch

Flossbach von Storch is een van Europa's toonaangevende onafhankelijke vermogensbeheerders met meer dan EUR 70 miljard aan beheerd vermogen en meer dan 300 medewerkers. Het bedrijf werd in 1998 in Keulen opgericht door Dr. Bert Flossbach en Kurt von Storch. Tot de cliënten behoren fondsbeleggers, institutionele beleggers, vermogende particulieren en families. 

Alle beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van de eigen wereldvisie van het bedrijf, die gebaseerd is op een kritische analyse van de economische en politieke context. Als door de eigenaar geleide onderneming is Flossbach von Storch niet gebonden aan de richtlijnen van een bank of een onderneming.